Film: A Quiet Place 2

Film: A Quiet Place 2

2021-07-12

A Quiet Place 2 kändes oundviklig efter den gigantiska prestationen av A Quiet Place, men den primära filmen lämnade likaså spin-offen inför en prekär svårighet.

Kanske än att känna sig som en cliffhanger, kändes A Quiet Places slutskott av Evelyn Abbott (Emily Blunt) som placerade ett hagelgevär som en idealisk fullbordan som inte krävde någon utveckling. Dessutom, om en spin-off planerades att inträffa, kunde det inte vara en liknande personlig och innehöll blod och blodfilm med tanke på att Abbotts för närvarande insåg hur de skulle döda utomstående.

John Krasinski – som är ensam för att komponera beröm här – verkade förstå detta också och i motsats till att göra en onödig regummering av den första filmen hoppades han kunna fostra världen med en långtgående och aktivitetsrik fortsättning. A Quiet Place Part II är Aliens to A Quiet Place's Alien – och det är ingen hemsk sak.

Den klaustrofobiska motbjudandet kan i allmänhet ha ersatts av större kulisser, men A Quiet Place 2 är fortfarande fruktansvärt spänd och lika uppseendeväckande som huvudfilmen.

Även om du kanske tror att del II rekommenderar att spin-offen kommer efter det avgörande fullbordandet av A Quiet Place, väljer Krasinski att ta oss direkt tillbaka till starten.

Under en förvirrande kallöppning ser vi den genuina skräckinjakten av outsiderintrånget vecklas ut, uppvisar Krasinskis säkerhet som producent, blandar exceptionell aktivitet med karaktärsbeats som fyller i hål från huvudfilmen. Du kommer från och med nu att hålla i varje muskel (trots att du inser att Abbotts håller ut) och titeln har inte visats.

A Quiet Place 2 hoppar sedan från dag 1 av världens ände till dag 474, minuter efter att Evelyn dödade den främsta outsidern. Huset är inte i det bästa skicket efter de hemska olyckorna den tidigare kvällen, så Evelyn är tvungen att ta sig ut i världen med Regan (Millicent Simmonds), Marcus (Noah Jupe) och hennes spädbarn.

Det tar inte lång tid för dem att gå över den gamla familjekamraten Emmett (Cillian Murphy), som tveksamt hjälper dem och ger dem skydd. I vilket fall som helst, även om de kan ha möjlighet att slå utomstående, kommer familjen Abbott att förstå att utomstående förmodligen inte kommer att vara den enda faran för deras uthållighet.

Det är svårt ju större fasta spel som gör A Quiet Place 2 till en bred spin-off eftersom Krasinski försöker att inte jorda familjen i ytterligare ett enda område. När allt kommer omkring, fans han ut aktiviteten för att följa tre distinkta plotter, korsskiva mellan dem för att öka påfrestningen vid viktiga minuter.

Metodiken kan få dig att längta efter den snäva fokuspunkten i huvudfilmen då och då, särskilt vid vilken punkt den än skär till Marcus som är förvirrad med den mest ömtåliga historien av de tre. Icke desto mindre råder det när det gäller att göra spin-off extraordinärt eftersom det tar reda på hur man kan förmedla belastningen av den primära filmen utan att vara en omedelbar regummering. När de alla möts i en gripande final, kommer du att ursäkta alla mindre brister när Krasinski skapar en annan fantastisk topp.

Regans utflykt med Emmett när hon försöker tillfredsställa sin pappas tradition är med bred marginal filmens mest grundade berättelse. Millicent Simmonds blir livskraftigt ledningen för fortsättningen, med Emily Blunt i en större utsträckning ett stödjande jobb, och Simmonds anpassar sig till situationen med en attraktiv och fantastisk presentation. Hon var otrolig i huvudfilmen, men det här känns verkligen som en stjärnproduktionssväng.

Det är genom henne som A Quiet Place 2 tar reda på hur man landar passionerade beats för att passa med den rena skräcken för dess fasta spel. Den primära filmen förmedlade en magkänsla med botgöringen från Krasinskis person, och Simmonds garanterar att vi känner den olyckan lika kraftfullt som Regan gör. Det finns inte precis en show av "Jag har konsekvent älskat dig", men hennes charmiga umgänge med Emmett ger lugnare brinnande minuter.

Krasinski kommer alltid ihåg att A Quiet Place 2 är en blod- och blodsnärt och håller de mycket skapade larm i fart. Själva idén med att inte skapa uppståndelse är en så livskraftig sådan att den fungerar även i solsken som den gjorde i det svaga i Abbotts hem, och du kommer att sluta pausa din andning tillsammans med karaktärerna.

Det är anledningen till att du kommer att vara nöjd med att, hur nedslående uppskjutningen än har varit, avknoppningen hölls tillbaka för en filmurladdning. Du kan inte upprepa den suveräna tystnaden hemma och den otroliga ljudplanen skulle inte vara hälften så genomförbar. Det är helt och hållet en blod och görefilm gjord för en kollektiv insikt på storbildsskärmen, särskilt när Krasinski landar ett hopp, hetsande tvåa som matchar spikklumpen i A Quiet Place.

A Quiet Place 2 matchar påfrestningen och skräcken i den primära filmen och tar reda på hur man kan förmedla något nytt som också växer världen. Alla frågor du har om en spin-off kommer att tystas.

Se Film: A Quiet Place 2 (2021) med Svensk IPTV
© Copyright 2021 Svensk IPTV
sv_SESvenska